Logo PANS

Współpraca w ramach branży spożywczej szansą na rozwój regionu

„Współpraca w ramach branży spożywczej szansą na rozwój regionu”

 

Programu Operacyjnego Wiedza, Edukacja, Rozwój,
Priorytet II – Efektywne Polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji, Działanie 2.15 Kształcenie i szkolenie zawodowe dostosowane do potrzeb zmieniającej się gospodarki

 

Lider projektu: Powiat Jarosławski
Partner: Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w Przemyślu

 

Kwota dofinansowania: 765 287,50 zł

 

Okres realizacji projektu: od 1.03.2021 do 30.09.2022

Projekt realizowany jest przez dwie partnerskie jednostki, które realizują ten sam kierunek kształcenia: Zespół Szkół Spożywczych Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu – zawód: technik technologii żywności oraz Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w Przemyślu – kierunek: bezpieczeństwo i produkcja żywności. Nadrzędnym celem projektu jest wypracowanie modelu kształcenia zawodowego odpowiadającego realnym warunkom rynku pracy. Wartością dodaną rozwiązań projektowych jest laboratorium odzwierciedlające rzeczywiste warunki pracy w zawodzie: technik technologii żywności oraz komora laminarna, która umożliwi przeprowadzanie doświadczeń w sterylnych warunkach. Technikum Nr 1 w Zespole Szkół Spożywczych Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu wzbogaci się o nowoczesne wyposażenie.